Цвекло с майонеза и сини сливи
Салата с цвекло и ядки в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 4 главички червено цекло
- 100 г орехи
- 80 мл майонеза
- 20 сушени сини сливи без костилки
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Залейте сините сливи с вряла вода и ги оставете настрани за 30 минути.
2. През това време сгорещете фурната на 180 градуса и запечете орехите за 10 минути, колкото да станат по-ароматни, без да покафеняват.
3. Цвеклото обелете и нарежете в купа.
4. Добавете охладените и нарязани с нож орехи. Не ги кълцайте, защото стават на прах и вкусът им не се усеща.
5. Сливите отцедете от водата и нарежете на ситно. Смесете с цвеклото и орехите.
6. Добавете намачкания или минат през преса чесън.
7. Залейте с майонезата, разбъркайте и дръжте в хладилник до момента на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ