Регистрация

Цвекло във винен сос по френски

Цвекло във винен сос по френски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1106

Шайби цвекло с червено вино и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г цвекло
  • 20 г растителна мазнина (олио)
  • 100 мл червено сухо вино
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 с.л. мед
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • клонка розмарин

Начин на приготвяне:

1. Цвеклото обелете и нарежете на шайби с дебелина около 1,5 см.

2. Разбъркайте горчицата и меда във виното. Намачкайте чесъна със сол и го прибавете към сместа.

3. Сгорещете олиото в тиган. Метнете шайбите цвекло и ги запържете двустранно. Може да се наложи да го правите на няколко пъти.

4. Намалете огъня. Съберете цялото цвекло в тигана и залейте с виното. Гответе под капак 10-тина минути, махнете капака, добавете клонката розмарин и гответе още няколко минути.

5. Разпределете цвеклото в порции или голям съд, покапете с винения сос, поръсете с листенца розмарин и овкусете щедро със сол и пипер.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта