Хуевос ротос - картофи с яйца по испански
Пържени картофи с яйца, лук и чесън.
Необходими продукти:
- 3 с.л. олио
- 1,5 ч.л. червен сладък пипер
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/3 ч.л. лют пипер
- 200 мл вода
- 600 г картофи
- 150-200 г лук
- 2 скилидки чесън
- 3-4 яйца + сол и пипер
- листа пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте добре и ако са с тънка ципа, ги гответе заедно с нея. Нарежете на хапки или половинки, ако са дребни. Лука нарежете на тънки полумесеци.
2. Сгорещете олиото в голям тиган и добавете в него трите вида пипер и солта. Залейте с топла вода и кипнете.
3. Добавете картофите и захлупете с капак за 10 минути на умерен към силен огън.
4. Добавете лука, разбъркайте и сложете капака отново. Оставете да се готви 6 минути.
5. Прибавете намачкания или пресиран чесън и разбъркайте. Оформете 3-4 гнезда - колкото са яйцата.
6. Чуквайте яйцата в малка купичка и ги изсипвайте в гнездата. След това поръсете само яйцата със сол и пипер и оставете да се запекат цели в картофите за около 4 до 6 минути.
7. Махнете ястието от огъня и поръсете с листенца магданоз. Сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ