Халадец - пача от свинско и телешко
Домашна пача от свински крачета с телешко и зеленчуци.
Желирани свински крачета с телешко, домашен колагенов бульон и зеленчуци се готвят в кухнята на Всегда Вкусно. Това е ястие за любителите на зимни мезета, както и вариант на традиционната руска супа халадец, за която има десетки рецепти. Ако го направите в индивидуални купички, можете да посрещнете гости с тази красота, стига да налеете хубаво вино или водка за наздравицата. Ястието е типично балканско, а ето и как се прави.
В тенджера се слагат свинските крачета, добавя се телешкото месо, глави лук, моркови, стебла целина, бахар и дафинов лист. Налива се вода, кипва се, отпенва се и се оставя да се вари няколко часа на слаб огън, за да се отдели естественият колаген от месото. После се вадят зеленчуците, добавя се сол, пипер и чесън и се вари още малко. Месото се накъсва на влакънца.
На дъното на купички се слага листенца магданоз и резени морков. Отгоре се разпределят мръвките, след това се долива от бульона на варенето и се прибира в хладилник за 12 часа. През това време ястието се стяга, за да се превърне в пача. За да извадите по-лесно, топнете купичките в топла вода за 20-тина секунди. После обърнете в чиния. От видеото ще разберете как точно се прави, а точните продукти и стъпки на готвене - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ