Фини картофени рьощи с лук
Пържени картофени кюфтета с лук.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук
- 1 кг картофи
- 1 ч.л. сол
- 200 мл олио
- 30 г масло
- чеснов или майонезен сос и зеленчуци за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Звучи плашещо, ала за да направите тази вкусотийка, ще ви се наложи да порендосвате на ситно ренде. Първо обелете картофите и ги ренодсайте на ситно. След това прехвърлете получената кашичка в гевгир или голяма цедка и оставете за 10 минути да се оттече отделената вода.
2. През това време рендосайте и лука.
3. Изсипете отцедените картофи при лука, добавете солта и разбъркайте.
4. Сгорещете в тиган на умерен огън олиото и разтопете в него маслото.
5. Със супена лъжица гребвайте от сместа и изсипвайте в тигана. Оформяйте ръбовете с обратното на лъжицата, както и сплесвайте рьощите. Пържете за по 2 минути от страна.
6. Поднесете по желание с халба студена бира, гарнитура от пресни зеленчуци и сос за топкане - чеснов или майонезен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ