Регистрация

Филипинско пиле Адобо с ориз

Филипинско пиле Адобо с ориз
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1161

Яхния от пилешки бутчета с лук и сос, поднесени върху чеснов ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1,2 - 1,3 кг пилешки бутчета - цели
  • 3 глави лук
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 2 скилидки чесън
  • 80 мл соев сос
  • 60 мл оцет
  • 60 г захар

За ориза:

  • 3 с.л. олио
  • 300 г ориз
  • 600 мл вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 скилидки чесън
  • пресен лук или свежи листа магданоз или кориандър за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата разделете на горна и долна част, а лука нарежете на полумесеци.

2. Сгорещете на силен огън в тенджера с огнеупорни дръжки 2 с.л. олио и запечатайте пилешкото месо за по 3 минути от страна. Гответе на няколко пъти, за да не се сбутват месата.

3. Върнете запечатаните меса в тенджерата, добавете лука и дафиновите листа, поръсете с пипер, намачкания чесън, захарта и залейте с оцета и соевия сос. Размешайте добре. Оставете на огъня 3-4 минути и след това прехвърлете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час под капак или завит с алуминиево фолио.

4. Ориза сгответе като измиете добре зърната в гевгир и ги изсипете в тенджера със сгорещени 3 с.л. олио. Бъркайте докато се оцъкли. След това залейте с водата, добавете солта, размешайте и изчакайте да кипне. Сложете капак, намалете огъня на слаб към умерен и оставете да се готви 20 минути.

5. Готовия ориз махнете от огъня и прибавете намачкания чесън. Разбъркайте и оставете под капак за 5 минути. След това прехвърлете в голямо плато.

6. Разпределете изпечената яхния от пилешки бутчета с все соса и лука отгоре. Махнете дафиновите листа, поръсете с наситнен пресен лук или листа свежа билка и поднесете ястието - нека всеки си взима от платото каквото му е вкусно.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта