Филе пъстърва с кашкавален сос
Печена пъстърва със заливка от яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 кг филе от пъстърва (по-добре напречно нарязани парчета, но може и обикновените филета; можете да използвате и друга риба по желание за тази рецепта)
- 4 яйца
- 150 г твърд кашкавал
- 4 с.л. майонеза
- сол и пипер на вкус
- 2-3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Филетата от риба обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и приберете в хладилника за 10-тина минути или цяла нощ.
2. Пуснете фурната да загрява на 240 градуса. Намазнете неголяма тава със зехтин. Идеята е филетата в нея да се съберат точно, без да остава особено празно пространство в тавата.
3. Разбийте яйцата. Рендосайте кашкавала.
4. Добавете майонезата, сол и пипер и кашкавала към разбитите яйца и разбъркайте.
5. Подредете рибата в тавата, залейте със соса и печете в загрятата фурна за 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ