Филе от треска с чесън и магданоз
Вусна морска риба с подправки.
Необходими продукти:
- 6 филета риба треска
- морска сол (около 1,5 с.л.)
- 1 и 3/4 ч.ч. брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 и 3/4 ч ч. вода
- микс подправки – чеснова сол, лук на прах, черен пипер и риган
- 1/4 ч.ч. нарязан магданоз
- 4 скилидки чесън, нарязани
- зехтин
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Напълнете голяма тенджера с вода до средата и кипнете. Прибавете морската сол, разбъркайте и добавете рибните филета. Намалете котлона на средна степен.
2. В голяма купа смесете брашното с бакпулвера и водата – трябва да получите смес с гъстотата на палачинково тесто. Оставете настрани.
3. Когато рибните филета са готови, извадете ги от водата и ги накъсайте на дребно. Овкусете ги с подправките и прибавете чесъна и магданоза. Добавете към сместа около 1 с. л. зехтин и смесете с „палачинковото” тесто.
4. Загрейте в тиган за пържене достатъчно олио и изпържете от сместа кръгли питки (не ги правете прекалено дебели, защото ще бухнат заради бакпулвера).
5. По желание: Пригответе сос за рибните филета от ябълков оцет и прясно смлян черен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ