Филетиране и паниране на риба за Никулден
Хек в бирена панировка и паниран шаран на тиган.
Бяла риба в панировка с бира и пържен шаран прави Миро от Готвене за начинаещи за предстоящия Никулден. Това са два различни начина за паниране на риба. Отделно показва как се филетира шаран, а отделените глава и отпадъци можете да използвате за рибена чорба.
Започваме с шарана, от който се взима само филето. То се реже на парчета, които се осоляват и се оставят да починат. За панировката се смасват бяло и царевично брашно с черен пипер. Рибата се подсушава от отделилата се вода, соли се повторно, овалва се в сухата панировка и се пържи в сгорещено олио до образуването на златиста коричка.
За панирано филе от бяла риба се прави мокра панировка с бира. В купа се смесват равни количества брашно и нишесте. Посолява се, добавя се бирата и се разбърква до получаването на гладко тесто. Вкарват се и разбити яйца и панировката се прибира да почине в хладилник за 30-тина минути. През това време филето се реже на парчета и се посолява. Филетата се топват в панировката и се пържат. Вадят се в съд, застлан с домакинска хартия.
Избрания от вас вариант на пържена риба можете да поднесете с домашен чипс или друга картофена гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ