Фермата на Шрут - мъфини с ябълки и цвекло
Мъфини с тиква, цвекло и подправки.
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1/8 ч.ч. тиква
- 1/8 ч.ч. рапично олио
- ½ ч.л. ванилия
- ¼ ч.л. лимонов сок
- 1 ч.л. меласа
- 1 ч.л. бял оцет
- ½ ч.ч. захар
- ½ ч.ч. цвекло от консерва, настъргани на дребно
- 1 ч.ч. ябълки, нарязани
- шепа сушени червени боровинки
- ¼ ч.ч. кокосови стърготини
- ¼ ч.ч. пшенично брашно за торти
- 1/3 ч.ч. овесени ядки
- ¼ ч.л. сода за хляб
- 1/8 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- ½ ч.л. канела
- ¼ ч.л. индийско орехче
- малко джинджифил на вкус
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 180°С.
2. Намажете тава за мъфини с масло (или с олио). Можете да използвате и хартиени формички за мъфини, които да поставите в тавата.
3. В голяма купа смесете яйцето, тиквата, олиото, ванилията, меласата, лимоновия сок, оцета, захарта, цвеклото, ябълките, червените боровинки и разбъркайте добре.
4. В друга купа разбийте сухите съставки.
5. Изсипете сухите съставки към влажните и разбийте с шпатула, но гледайте да не получите гладка смес, защото за мъфините е характерно по-шуплесто тесто.
6. Напълнете формичките за мъфини, но не догоре (само ½ до ¾ от обема им). Печете 12-15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ