Регистрация

Фермата на Шрут - мъфини с ябълки и цвекло

Фермата на Шрут - мъфини с ябълки и цвекло
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2836

Мъфини с тиква, цвекло и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 1/8 ч.ч. тиква
  • 1/8 ч.ч. рапично олио
  • ½ ч.л. ванилия
  • ¼ ч.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. меласа
  • 1 ч.л. бял оцет
  • ½ ч.ч. захар
  • ½ ч.ч. цвекло от консерва, настъргани на дребно
  • 1 ч.ч. ябълки, нарязани
  • шепа сушени червени боровинки
  • ¼ ч.ч. кокосови стърготини
  • ¼ ч.ч. пшенично брашно за торти
  • 1/3 ч.ч. овесени ядки
  • ¼ ч.л. сода за хляб
  • 1/8 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • ½ ч.л. канела
  • ¼ ч.л. индийско орехче
  • малко джинджифил на вкус

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 180°С.

2. Намажете тава за мъфини с масло (или с олио). Можете да използвате и хартиени формички за мъфини, които да поставите в тавата.

3. В голяма купа смесете яйцето, тиквата, олиото, ванилията, меласата, лимоновия сок, оцета, захарта, цвеклото, ябълките, червените боровинки и разбъркайте добре.

4. В друга купа разбийте сухите съставки.

5. Изсипете сухите съставки към влажните и разбийте с шпатула, но гледайте да не получите гладка смес, защото за мъфините е характерно по-шуплесто тесто.

6. Напълнете формичките за мъфини, но не догоре (само ½ до ¾ от обема им). Печете 12-15 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта