Украса за храна от яйца и цветя
Няколко трика за направата на елегантни и красиви ордьоври.
Необходими продукти:
- 1 варено яйце
- 2 рулца от раци
- 1 цвят от лале
- няколко листа пресен лук
- игла за декорация или клечка за зъби
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцето, отрежете острото му капаче и извадете жълтъка. Така ще остане белтък под формата на чашка, който лесно може да стои изправен върху "дупенцето" си.
2. В така приготвената яйчена купичка можете да сложите пръчки рулжа от раци, перца зелен лук или каквото друго ви хрумне. Можете и да използвате за хранителна "вазичка".
3. Цветето ще направите като разрежете листата пресен лук по дължина през средата, а след това ги свиете на две по ширина. Фиксирайте с клечка за зъби или игла за хранителна декорация. След това добавете цвета от лале или друго цвете, с което разполагате.
4. Можете да проявите фантазия и да оформите букет, който да поставите във вазичката от яйце. Всичко е въпрос на желание и въображение.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ