Узбекска пилешка яхния или супа с лук
Трудно | Порции 4-8
| Видяна: 2819
Азиатски десерт с плодове и много ядки.
Епизод 132 - Сезон 3
Дължина: 23:51
Излъчено на: 2013-01-31 11:30
Днес ще готвим:
- Лесна яхния с пилешко, кориандър и стар хляб.
- Пиле със зеле, но превърнато в супа.
- Лучен шарен хляб за табиетлии.
- Ширин Сомса - узбекски пирожки с ядки и сушени плодове, и то - печени.
Най-важните съставки
брашно, бял лук, вода, дафинов лист, домат, зеле, зехтин, карамфил, картофи, консерва белени домати, консерва домати, кориандър, лешници, лук, люта чушка, магданоз, масло, моркови, олио, орехи, пилешки бутчета, пилешко месо, пресен лук, пръчица канела, пудра захар, сметана, смокини, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, сол и пипер, сушени смокини, фурми, хлебна сода, хляб, червен лук, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ