Удон с морски дарове
Японски спагети със скариди и скалопини.
Необходими продукти:
- 3 шепи сушени плоски японски спагети удон, сварени и отцедени
- 6 скилидки чесън, счукан
- 1 връзка зелен лук (бялата част отделена от зелената и нарязан)
- големи скариди
- 250 г почистени от вените и обелени скариди
- 250 г големи морски скалопини
- 1 консерва бейби царевица
- шепа снежен грах
- 1 зеле напа, нарязано
- 1 пакет бейби гъби, нарязани на четвъртинки
- 1 пакет изпържени рибени кюфтенца
- 1/2 пакет камабоко
- 1/2 морков, нарязан на жулиени
- 1 ч.л. соев сос
- 1/2 ч.л. захар
- зехтин
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Изпържете половината счукан чесън докато си пусне аромата в сгорещено олио и прибавете скаридите и скалопините. Осолете леко. Прибавете малко вода и покрийте веднага да се задуши. Не бъркайте прекалено, за да не се разпаднат скалопините. Когато станат прозрачни, извадете скаридите и скалопините. Заделете.
2. В същия съд сотирайте гъбите до омекване и заделете. Отцедете излишната течност от гъбите.
3. Пак в същия съд прибавете олио и останалия счукан чесън, както и бялата част на зеления лук. Прибавете рибените кюфтенца и сотирайте 2 мин.
4. Прибавете соевия сос и захарта, снежния грах, зелето и бейби царевицата. Покрийте съда и оставете зеленчуците да се задушат за около 3 мин.
5. Прибавете заделените скариди и скалопини, гъбите, зелената част на пролетния лук и удона. Внимателно разбъркайте, за да се смесят всички съставки.
6. Поръсете с хрупкави моркови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ