Увит карфиол
Зеленчукови сарми с постен пълнеж от карфиол.
Необходими продукти:
- ½ кг карфиол, нарязан на хапки
- 1/2 средно голям картоф (нарязан на кубчета с големина 2,54 см)
- 1 морков (нарязан на кубчета с големина 2,54 см)
- 1 малка консерва зелен грах
- 2 с. л. настърган пармезан (ако искате ястието да е веганско, го пропуснете)
- 4 стръка маруля с кръгли и много крехки, светло зелени листа
Начин на приготвяне:
1. Загрейте уок или тенджерка и прибавете зехтин.
2. Изпържете картофа на силен огън до златисто-кафяво, след това прибавете моркова и карфиола и пържете около 10 мин.
3. Прибавете сол на вкус и смлян черен пипер.
4. Сипете зеления грах и разбъркайте леко докато всички необходими продукти се смесят хубаво.
5. Прибавете 3 до 4 ч вода, покрийте уока с капак и намалете огъня.
6. Оставете да се готви докато омекнат карфиолът, морковът и картофът, а сосът се сгъсти.
7. Сложете вътре и пармезана и разбъркайте леко одокато сиренето се стопи.
За поднасяне:
1. Сложете сготвените продукти върху лист от марулята и увийте на пакетче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ