Турски сладки с локум и орехи
Турски локумки с орехи и захарна коричка.
Турските сладкиши пленяват кулинари по цял свят с богатството си на ядки. Някои от тях са сиропирани, а други - пазят чаровната хрупкавост на изпичането, която ги превръща в десерт, пораждащ копнеж да бъде изяден. Идеална компания към чаша кафе, тези сладки са радост за сетивата. Затова каналът Dazzle Spoon решава да покаже един от начините за правене на домашни курабийки с локум и орехи, които от турската кухня бяха станали модерни и в българската.
Тестото се замесва от пълномаслена животинска сметана с олио и брашно. Не се слагат набухватели, нито се подслажда, но по желание можете да добавите захар, ако искате по-отчетлива сладост. Следва да се раздели на четири части. Всяка се разточва на кора с дебелина около 1 см. и се реже на парчета като пица. В широкия край на всяко парче се слага по резен локум и се поръсват орехи. Завива се на кифличка.
Кифличките се редят в тава, застлана с хартия за печене и се пекат 25-30 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна. После, докато са още топли, се овалват в смес от пудра захар и ванилия. А на финала - остава удоволствието да си ги хапнете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ