Тунквани чийзкейкчета
Бонбони чийзкейк с двойна плънка от бисквити и крем сирене, обвити в шоколад.
Необходими продукти:
За блата:
- 200 г обикновени чаени бисквити
- 50 г пудра захар
- щипка сол
- 80 г масло
За крема:
- 3 опаковки крем сирене
- 200 г пудра захар
- 1 ампула ванилова есенция
- 200 г тъмен шоколад за топинга
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите натрошете като приберете в плик и намачкате с тиган или шише. Можете да опитате и в купата на чопътра. Смесете получения биквитен прах с пудра захарта и налейте разтопеното масло. Добавете щипка сол и разбъркайте докато се получат трохи. Тях разпределете хубаво по дъното на правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Дебелината на пласта трябва да е около 1,5 см. Приберете във фризера за минимум 10 минути.
2. В купа изсипете крем сирената (всяка опаковка е по 125 грама). Добавете пудра захарта и ванилията и разбъркайте добре. Извадете тавата от фризера и изсипете отгоре крема. Заравнете и върнете във фризера за 1 час.
3. Разтопете шоколада на водна баня. Пригответе си малко по-голяма от досегашната тава, като отново я застелите с хартия за печене.
4. Извадете замразения чийзкейк и с помощта на хартията на дъното му, го обърнете и отлепете хартията. След това чевръсто го обърнете с крема нагоре. С много остър нож нарежете на малки вафлички или бонбони. Пускайте всяка от тях в разтопения шоколад, овалвайте хубаво и извадете с вилица върху новата хартия за печене в по-голямата тава. Хапките не трябва да се допират.
5. Приберете отново във фризера за 10-20 минути. След това прехвърлете в бонбониера и дръжте в хладилник до момента на подняасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ