Триъгълна мини-пица
Триъгълна мини-пица с вегетариански топинг.
Необходими продукти:
За тестото:
- 15 г мая
- 75 мл вода
- 225 г брашно
- 1/4 с.л. сол
За топинга:
- 2 домата, нарязани
- 2 глави червен лук, нарязани
- няколко черни маслини
- 100 г сирене фета
- 1 с.л. риган
- 1 с.л. розмарин
- 1 с.л. зехтин
- 90 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Смесете маята с 40 мл вода, захарта и 1 с.л. брашно. Оставете на топло място докато сместа удвои обема си.
2. Пресейте брашното, добавете щипка сол, добавете сместа с маята и оставащата вода.
3. Омесете тесто и оставете на топло за 90 мин. докато втаса.
4. Кипнете 90 мл вода в отделна тенджерка, добавете резените лук, олиото, розмарина и ригана, докато водата изври.
5. Разточете тестото с дебелина около 3 мм, нарежете на триъгълници и ги сложете в тавичка за печене.
6. Сложете резените домат, малко лук, 1 или 2 маслини и резен фета върху всеки триъгълник.
7. Печете около 10-15 мин. в предварително загрята на 200°С фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ