Традиционен домашен тиквеник с ядки и канела
Десерт за пости или Бъдни вечер по българска рецепта.
Необходими продукти:
- 1 пакет фини точени кори
- 500 г обелена и настъргана тиква
- 200 г орехови ядки – смлени
- 200 г захар
- 1 пакетче канела
- олио
Начин на приготвяне:
1. Вземете една кора или ако са много тънки – по-добре две както са си слепени. Разстелете я/ги, покапете с малко олио, отгоре сложете по цялата кора тиква, след това захар, орехи и канела. След това свийте на руло, което поставете в намазнена тавичка.
2. Повторете упражнението и с останалите кори, докато всички рулца се съберат в тавата.
3. Отгоре повторно ги намазнете и поръсете с още захар.
4. Печете до готовност за около 35 мин. на 160-180 градуса в средата на двойно загрята фурна. Внимавайте с температурата, за да не загорят корите. По-добре на по-нисък градус за повече време.
А за финал се насладете на нещо постно, българско, сладко и ароматно. Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ