Регистрация

Супа от пресен зелен фасул

Супа от пресен зелен фасул
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 24426

Постна супа със зелен боб, морков и лук, подходяща за горещите дни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Идва сезона на пресният зелен фасул. Предлагам ви бърза и лесна рецепта, която приготвих без грам мазнина, от което ястието ни най-малко не пострада.

Необходими продукти:

  • 1 кг зелен фасул
  • 1 морков
  • 1 връзка копър
  • 1 глава кромид лук
  • 5-6 скилидки чесън
  • 4-5 с.л. домати от консерва
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте зеления фасул. Уверете се, че няма конци. Ако има, ги премахнете с нощ. Срежете краищата му и го нарежете на парчета.

2. Сложете зеления фасул в тенджера и започнете да го задушавате на не много силен котлон – без да добавяте вода към него. Идеята е преди да добавите вода, пресният зеленчук да се задуши в собствената си такава.

3. Добавете веднага към него и нарязаните на ситно кромид лук, чесън и моркови. Нека всички зеленчуци се задушат за около 15-20 мин под капак.

4. Когато зеленият фасул промени цвета си, добавете червения пипер и брашното и внимателно разбъркайте. Добавете и 3-4 чаши вода, но не много. Оставете го да покъкри 30-40 мин. под капак. Непосредствено преди да е готов добавете и доматите от консерва.

5. Уверете се, че зеленият фасул е сготвен. Най-добре е да го пробвате. Въпреки, че е пресен, понякога се нуждае от повече време за да се сготви.

6. На изключен котлон добавете към него ситно нарязания копър, сол и черен пипер на вкус. Всичко това без грам мазнина.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
5
4 мн. добре
4
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта