Торта на микровълнова с шоколад и сметана
Бърза торта със сметана и ягоди.
Как се прави торта за половин час виждаме в канала Ольга Лунгу Plus. Този сладкиш не отстъпва по нищо на изделията, които можете да си купите от кварталната сладкарничка, ала ще ви струва доста по-малко да си я направите у дома. Изпичането на блата на микровълнова фурна гарантира бързината на направата, а украсата е изцяло по ваше желание, затова ако прпуснете шоколада, ще можете да я спретнете още по-бързо и лесно.
Първо в купа се разбиват яйцата със захарта, ваниловата захар, млякото и олиото. Следва в друг съд да се смесят какаото с брашното и бакпулвера и после сухите съставки да се вкарат при мокрите и да се разбърка. Получената смес се налива в намазана с масло паничка с високи бордове и се пече на микровълнова фурна за 7 минути.
През това време можете да си разбиете сладкарска сметана с пудра захар. Отделно си направете чай за напояване на блата. Можете да добавите 1-2 с.л. ароматен алкохол в него. Пригответе си още плодове и по желание разтопете 1 шоколад с 2 с.л. мляко или 30 г масло на водна баня.
Изпеченият и охладен блат се разделя на три части. Първата се поставя в поднос, сиропира се с чая, намазва се с част от крема и се разпределят плодове. Ако ползвате банани, сложете ги тук, за да не станат неугледни щом потъмнеят. Следва втори блат, сироп, крем, трети блат, сироп и отново крем. Най-отгоре можете да залеете с разтопен шоколад или да поръсите с натрошени бисквити, крокант или цели ядки. Украсява се с плодове и се прибира в хладилник до момента на хапване.
И пак - ако използвате ягоди, оставете ги цели, за да не се спихат и потъмнеят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ