Тилапия със зеленчуци и ориз
Риба с червени чушки и сметана върху канапе от джинджифилов ориз.
Бон Апети
Излъчен на 04.10.2017
Тилапия със сос и гарнитура готвят Лора и Стоян като правят вкусно рибено основно ястие с много компоненти и аромати. Рецептата съчетава традиционни кухни на много народи, затова и представлява странна симбиоза от няколко начина за направа на риба.
Първо си изпичаме червени чушки или се запасяваме с печени червени чушки, който се смилат в блендер и се смесват с наситнени лук и чесън. Следва в масло да запържим обезкоствните филета тилапия и след това да извадим от тигана. Чушковото пюре влиза на мястото на рибата, залива се със сметана и пармезан, готви се известно време, връща се рибата и се покрива с клонка розмарин докато къкри в ароматния сметанов сос.
През това време правим ориза, като в касеролка запържваме наситнени чесън и джинджифил, след това към тях добавяме ориз басмати, а когато придобие прозрачност, доливаме двойно на неговото количество вода. Оставяме да покъкри, а на финала сглабяме ястието.
На дъното на чиния се сервира ориза, върху него полягват рибни филета, а отгоре се залива с част от чушковия сос. Малко розмарин и е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ