Тиквен сладкиш с орехи и подправки
Сладкиш с тиква и орехи, ароматизиран с канела, джинджифил и карамфил.
Необходими продукти:
- 1,5 ч.ч. брашно
- 300 г почистена тиква
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. джинджифил
- 1/3 ч.л. карамфил
- 120-160 г захар (по-хубаво става с кафява)
- 3 яйца
- 3 с.л. животинска сметана или високомаслено мляко
- 2 с.л. масло + за намазняване на формичката
- 1 ч.л. бакпулвер
- 100-150 г орехи
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете брашното с бакпулвера, канелата, джинджифила и карамфила.
2. Разбийте в друга купа яйцата, добавете захарта и сметаната (млякото) и разбийте отново.
3. Тиквата и орехите смелете в блендер, а маслото разтопете на водна баня.
4. Изсипете тиквата и маслото при яйцата, смесете хубаво и после добавете на равни интервали брашното. Бъркайте с шпатула до получаването на сравнително еднородно тесто.
5. Намаслете формичка за сладкиши и изсипете в нея сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса фурна около 45 минути или докато не прецените, че сладкишът е готов.
6. Поднесете поръсен с пудра захар или покапано с топинг карамел.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ