Техники за украса на блюда със сос
Украса от кетчуп за ордьоври и плата.
Когато решим да се порадваме на вкусно мезенце, забравяме да мислим колко е вредна пържената храна, колко калории има в панировката, как се оформя кръгло коремче от биричка с панирани топени сиренца, кашкавалчета, картофки, пилешки хапчици и какви ли още не мезерлъци. Няма смисъл да се лъжем - изкусително апетитни са, ако се направят добре. И толкова бързо изчезват от чинита, че с удоволствие си викаме и втора порция.
Но какво е всяка от тези глезорийки без подходящ сос. Било пикантно чили, кетчуп, майонеза, горчица, табаско или смес от тях, към вкусните бирени хапки обикновено се сервира и купичка, в която да си ги топкаме, за да са още по-изкусиелни и да изчезнат още по-бързо. В днешното видео няма да се учим как се правят мезета, а как се поднасят с уникална украса от сос. Шеф готвач разкрива своите познания в елементарната декорация с кетчуп и доматено пюре. Но триковете са приложими за всеки сос с тази консистенция. Освен това видеоурокът е подходящ за начинаещи, защото за постигането на красивите формички не са нужни специфични уреди и опит.
Така с флакон сос, два ринга и една лъжица сме способни на чудеса. Трябват само идеите, които идват от забавното и много полезни видео. А кое от осемте предложения ще ви хареса най-много - преценете сами. Вече знаете как да подписвате собствената си индивидуалност върху чинийте с ордьоври и платата с мезета, които приготвяте в дома си. Просто опитайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ