Техники за украса на блюда от Влади Илиев
Оформяне на официално плато ордьоври и сладкиши.
Красиво декорираната храна е ключ към възможността да се оцени цялото майсторство на добре приготвеното блюдо. Човек се храни с всичките си сетива, затова обръщаме внимание и на порцията, която получават очите. Ето някои техники, които ще ви помогнат да зарадвате зрението на гостите и близките, като им поднесете освен неповторим вкус и уникална визия. От видеото ще научите как се прави украса с преливане на сосове, как се режат плодове и зеленчуци за декорация на плата със сладкиши и меки сирена, как се оформят флорални мотиви от храна, как се прегъват тестени изделия в триизмерни форми и още много други тънкости, които ще направят храната неповторима и незабравима.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ