Регистрация

Телешко с ягодово-меден сос

Телешко с ягодово-меден сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1216

Телешко филе с плодове и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г парче телешко месо
  • сол и пипер
  • 3 с.л. зехтин или олио
  • 200 г замразени ягоди
  • 80 г масло
  • 1 с.л. мед
  • 2 скилидки чесън
  • 100 мл портокалов сок
  • портокалова кора (ако е ядлива тази на плода)

Начин на приготвяне:

1. Месото обтрийте много добре със сол и пипер, покапете с 1 с.л. растителна мазнина и оставете настрана.

2. В купата на блендера добавете ягодите, меда, маслото и чесъна. Залейте с портокаловия сок, вкарайте и кората (ако използвате) и пюрирайте.

3. Сгорещете 1 с.л. растителна мазнина в касерола и налейте пюрирания сос. Гответе докато се редуцира - около 15 минути на слаб огън. Подправете със сол и пипер.

4. Намазнете наребрен тиган с 1 с.л. растително олио. Сгорещете силно и запечатайте телешката мръвка за по минута от страна. Прехвърлете в тавичка.

5. Намажете с част от соса и покрийте с алуминиево фолио. Гответе в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 2-2:30 часа.

6. 20 минути преди да извадите, отгърнете месото, намажете отново с малко сос и го върнете да се допече до хващането на лека коричка.

7. След изваждане на мръвката, я изчакайте да почине 10 минути. После нарежете на парчета и поднесете с остатъка от ягодовия сос.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта