Телешко с портокал и джинджифил
Телешки хапки с портокалов сок, соев сос, лук и джинджифил.
Необходими продукти:
- 1 кг телешко
- 1 голям портокал
- 4 стръка пресен лук
- 2 ч.л. захар
- 2 с.л. соев сос
- 100 мл зехтин
- 1 с.л. настърган пресен корен от джинджифил
- 1 ч.л. картофено нишесте
- 1-2 скилидки чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Изцедете сока на портокала като запазите кората му. Нарежете зеления лук на ситно, смесете го с джинджифила, наситнения чесън и рендосаната портокалова кора.
2. Смесете портокаловия сок със соевия сос и нишестето. Добавете захарта и разбъркайте добре.
3. Нарежете телешкото на ивици и запържете в зехтин. Добавете джинджифиловата запръжка и портокаловата течна смес, сипете малко вода, ако е нужно и оставете да се готви под капак на умерен огън за 20 минути. Опитайте на сол.
4. Сервирайте върху канапе от ориз или картофено пюре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ