Регистрация

Телешко с лапад и киселец

Телешко с лапад и киселец
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 6432

Телешка яхния с елда (гречка) и зеленини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 гр телешко месо
  • 2-3 връзки лапад и киселец
  • 100 гр елда
  • 1 голям морков
  • 2 гл кромид лук
  • 1 червена чушка
  • 1 връзка пресен джоджен или 1-2 с.л. сушен
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1-2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Нарязвате месото на хапки и в тенджера с малко мазнина го запържвате за 10 мин. След това добавяте вода, едва колкото да го покрие, и с нея го задушавате за около 40 мин., докато тя изври и месото остане на мазнина.

Тогава добавяте към него нарязания на ситно морков, лук, чушка и червен пипер с тях се задушава за 5 мин. След това заливате яхнията с 1 литър вода. На зеленчука му трябват не повече от 20 мин., за да омекне, след което добавяте нарязания киселец и лапад, както и ориза или както е в нашият случай елдата.

За около 15 мин. ястието ще е готово. Плътността му е като на яхния. На изключен котлон добавяте нарязаната на ситно връзка джоджен.

Ястието може да стане вкусно и с други листни зеленчуци, като спанак, лобуда или листа от цвекло.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
127
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
3
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта