Телешко с картофи и доматен сос
Телешки хапки на тиган с домати, лук, картофени кубчета, грах и пресни подправки.
Необходими продукти:
- 500 грама телешко
- 1 глава лук
- 10 картофа
- 1 домат
- консерва грах от 250-300 грама
- 100-150 мл доматен сок
- сол, черен пипер и чесън на вкус
- зеленина на вкус (магданоз, копър и пресен лук)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото месо на дребни хапки, лука на ситно и ги изсипете заедно в тиган, като добавите доматения сок и 1/2 ч.ч. вода. Посолете на вкус и оставете ястието да къкри на умерен огън.
2. Докато ястието се готви, обелете картофите, нарежете ги на ситни кубчета и ги прибавете към месото. Ако сметнете, че е необходимо, добавете още сол или вода.
3. Когато картофите са полуразварени, добавете грахта от консерва, като можете да излеете и малко от соса й. Нарежете домата на кубчета и прибавете и него. Гответе до пълна готовност.
4. На изключен котлон сипете в ястието наситнени билки, чесън и пресен лук. Опитайте и добавете финални щрихи в овкусяването при нужда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ