Телешко със зелен фасул и домати
Задушено телешко месо в доматен сос със зелен фасул.
Необходими продукти:
- 600-700 г телешко месо
- 600 г зелен фасул
- 600 г домати
- 2 с.л. доматена паста
- 2 глави червен лук
- 50 мл олио
- 50 г масло
- сол и пипер
- дафинов лист
- бахар
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на едри хапки и обтрийте със сол и пипер.
2. Нарежете лука на полумесеци, доматите обелете и нарежете на кубчета като запазите и водата от тях.
3. Сгорещете половината от олиото и маслото в тенджера и запечатайте мръвките от всички страни за по 2 минути. Извадете и налейте останалото олио. Щом се сгорещи, намалете огъня на умерен и добавете лука. Гответе 3-4 минути.
4. Върнете обратно месото, добавете доматената паста и маслото, щипка захар и гответе няколко минути. Добавете и доматите, дафиновия лист и бахара, посолете и захлупете с капак. Оставете да се готви на умерен огън 45 минути.
5. Добавете зеления фасул, захлупете отново и гответе още 30 минути.
6. Сервирайте топло, по желание с гарнитура от бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ