Телешко по съчуански върху салата от чили с цвекло
Пържено пикантно телешко върху пресни зеленчуци.
Необходими продукти:
- 400 г телешко месо без кост
- кресон (по избор)
- 2 съчуански чушки
- сол
- 1 лайм
- зехтин
- 1 глава зелен лук
- 1 прясно чили
- 1 цяло цвекло
- 2 краставици
Начин на приготвяне:
1. Сложете листата салата в купа или чиния.
2. Нарежете краставицата и я добавете.
3. Овкусете телешкото с много смляна съчуанска чушка и сол. Изпържете на много сгорещен оребрен тиган за около минута от всяка страна.
4. В същото време нарежете цвеклото на тънки резени.
5. Нарежете фино чилито.
6. Смесете чилито и цвеклото и добавете към салатата.
7. Нарежете фино зеления лук.
8. Сложете зехтин в купа и добавете лука.
9. Овкусете с лайм, сол и пипер.
10. Сложете в салатата.
11. Махнете месото от тигана, нарежете и поднесете върху салатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ