Телешко месо с дюли
Есенна манджа с телешко, моркови и дюли, задушени в апетитен собствен сос.
Необходими продукти:
- 500 г крехко телешко месо
- 3 дюли, големи и по-възможност сладки и узрели
- 5 с.л. олио
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 глави кромид лук
- 5 зърна карамфил
- ½ ч.л. черен пипер
- 2 дафинови листа
- 3 зърна бахар
- 1 морков
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарязвата месото на парчета и го задушавате с малко мазнина за около 30 минути на умерен огън. Добавяте към него в самото начало и нарязания на ситно морков.
2. След като се изпари водата, която месото и морковите сами отпускат, добавяте брашното и червения пипер и доливате един литър вода. На този етап може да овкусите със сол на вкус, да добавите бахара, дафиновия лист и карамфила. Така задушавате още 30 мин.
3. Нарязвате дюлите на средно големи кубчета и ги прибавяте към ястието и с тях къкри още 20 мин.
4. Накрая на изключен котлон добавяте и черния пипер.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ