Телешко варено с лук и моркови
Телешка яхния върху канапе от паста или ориз.
Необходими рподукти:
- 550 г телешко месо, почистено от жилките
- 2 глави лук
- 3 моркова
- 3 домата
- 3 с.л. олио
- сол, черен пипер, лют пипер, риган на вкус
- 250 мл вода
- картофи, ориз или паста по избор за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на хапки, лука и морковите на полумесеци, а доматите обелете и нарежете на кубчета.
2. Сгорещете зехтина в тенджерка или касерола и запържете в него месото на висок градус при почти непрестанно бъркане за 5 минути. Добавете лука и морковите и гответе още 3 минути.
3. Добавете доматите и подправки на вкус. Залейте с водата, намалете огъня на умерен, похлупете с капак и оставете да се готви за 1:30 часа.
4. През това време си направете гарнитурата - печени картофи, сварен ориз или паста, гриловани зеленчуци и хляб за топкане. В началото разбъркайте няколко пъти ястието, а после просто го оставете да си къкри. Опитайте на вкус и добавете още подправки, ако е нужно.
5. Сервирайте с гарнитурата като канапе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ