Регистрация

Тутманик с кашкавал и лют пипер

Тутманик с кашкавал и лют пипер
Трудно   |   Порции 12 питки   |   Видяна: 1719

Тутманик от питки с кашкавал и лют пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 г мая
  • 25 г захар
  • 1 ч.л. сол
  • 300 мл мляко
  • 3 с.л. олио
  • 500 г брашно
  • 2-3 ч.л. лют пипер на люспи
  • 100 г чедър или друго жълто сирене по избор (може с гауда или обикновен кашкавал)
  • 100 г моцарела (или използвайте общо 200 г от избраните от вас твърди сирена)
  • 1 жълтък

Начин на приготвяне:

1. Подгрейте млякото до температура над телесната, но приятна за пипане без да пари.

2. В купа изсипете маята, захарта, солта и залейте с млякото. Добавете 2 с.л. от олиото и разбъркайте.

3. Постепенно при разбъркване пресейте брашното в купата. Първо месете с вилица, а на финала преминете на работа с ръце.

4. Набрашнете си плота, прехвърлете тестото върху него и месете докато спре да лепне и стане гладко и пухкаво.

5. Разстелете тестото на дебела кора, рендосйате отгоре половината от избраните сирена и поръсете половината чили на люспи (лют пипер на люспи).

6. Премесете докато продуктите попият в тестото, след това го офомете на топка, поставете в купа и покапете с 1 с.л. олио. Намажете олиото, за да не хваща кора, покрийте със стреч фолио и оставете да втаса 1 час в топла стая. Измийте ръцете си, за да не се подлютите от пипер.

7. Премесете тестото, оформете на дебела кора и разделете на 12 части. Всяка от тях оформете на малка кръгла питчица. Готовите питки редете в малка тава с високи бордове като прецените съда така, че да има отстояние по около 2 см. от отделните питки на този етап от направата им.

8. Оставете хлебчетата да втасат повторно за 30 минути.

9. Намажете с разбит жълтък, поръсете всяка питка с рендосани сирена и люспи пипер и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

10. След изваждане покрийте с хавлиена кърпа и оставете да почиват още 10 минути. После хапвайте докато са топли и пукави.

 

Източник: YouTube/Choice My Food

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта