Регистрация

Тахан халва с розова вода

Тахан халва с розова вода
Лесно   |   Порции 320 г   |   Видяна: 1165

Домашна тахан халва с шамфъстък и аромат на рози.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г пудра захар
  • 60 г мляко на прах
  • 80 г сусамов тахан
  • 50 г шамфъстък (почистен от черупките)
  • 1 с.л. розова вода
  • 1 ч.л. олио

Начин на приготвяне:

1. В купичка изсипете пудра захарта и млякото на прах и разбъркайте.

2. Добавете тахана, шамфъстъка и розовата вода. Разбъркайте много добре докато се получи тесто от трохи.

3. Вземете малка пластмасова купичка с високи бордове и намажете дъното и стените с олио.

4. Останалите ядки наситнете с нож и поръсете половината от тях по дъното на купичката. Отгоре разпределете съдържаието на купчката на три пъти, като след всеки натискате хубаво с обратното на лъжица, за да се полчуи плътна и неразпадлива халва.

5. Най-отгоре заравнете силно и добре с много натиск и поръсете останалите нарязани ядки.

6. Увийте в стреч фолио и приберете в хладилник между 2 часа и 1 нощ.

 

Източник: YouTube/Choice My Food

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта