Регистрация

Тартар - майонезен сос с кисели краставички



Тартар - майонезен сос с кисели краставички
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 925

Френски сос Тартар с яйца и краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сос Тартар е френски яйчен сос, който особено добре хармонира с риба и морски дарове, но може да бъде поднесен с меса и зеленчуци, а дори и като мезе или топинг за мазане на филийки. Не бива да се бърка с ястията тартар като риба тартар или телешко тартар, които понякога също се приготвят с него. А как се прави - показват в канала Всегда Вкусно.

Яйцето трябва да се темпераира, а след това от него се взима само жълтъка. Разбива се на ръка с горчица, винен оцет и пипер на прах. Постепенно се налива зехтин, докато се превърне в майонеза. Слеващата важна стъпка са добавките. Ако ще сервирате с риба, можете да добавите няколко капки лимон. Класиката изисква да включите нарязани на много ситно кисели краставички и каперси. Авторите на видеото добавят наситнен пресен лук и рендосан стар лук. В някои рецепти слагат още маслини и пресни билки, съобразени с основното, с което ще се поднася.

А ако рецептата ви е пленила и искате списък с точните продукти и грамажи за 2 порции - вижте ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта