Регистрация

Тамали със свинско

Тамали със свинско
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3679

Свинско, обвито по испански в царевична изненада.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За свинското:

  • 500 гр свинско филе
  • люта подправка
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 среден домат
  • 2 пресни чушлета халапеньо
  • 1/2 глава лук (нарязан)
  • 3/4 ч.ч. вино за готвене
  • 1 ч.ч. вода

За тамалите:

  • 3 ч.ч. царевично брашно
  • 1 кочан царевица, необелен
  • 3 с.л. масло
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. червен пипер
  • 3 ч.ч. вода
  • сушени люспи от царевични кочани

Начин на приготвяне:

На месото:

1. Мариновайте свинското за една нощ с чесън, лютата подправка и соев сос. Можете да го надупчите с вилица или да направите малки нарези с нож, за да поеме по-добре ароматите.

2. Намажете домата и халапеньото с малко олио и ги изпечете на 180°С за 15 мин.

3. Сгорещете олио в тиган и запържете на силен огън месото до покафеняване.

4. Извадете месото от тигана и го сложете в уред за бавно готвене. В същия тиган сотирайте лука.

5. Когато се охладят, нарежете чушлетата халапеньо на малки парчета.

6. Добавете домата, чушлетата халапеньо, лука и виното при месото в уреда за бавно готвене.

7. Деглазирайте тигана с вода и изсипете соса също при месото. Варете поне 4 ч.

На тамалите:

1. Кипнете вода и свалете от огъня. Накиснете царевичните люспи за 1 ч.

2. Обелете внимателно кочаните царевица и ги изплакнете. Намажете с 1 с.л. масло и увийте отново с люспите. Изпечете във фурната за 40 мин. на 190°С.

3. В кухненски робот, смесете царевичното брашно, зърната от печената царевица, солта, останалото масло, меда, червения пипер и 3 ч.ч. вода. Смесете до хомогенност. Трябва да се получи гъста паста.

4. Намажете с тънък слой от царевичната смес по-дебелата част на накиснатата люспа. Оставете място от едната страна.

5. Добавете няколко с.л. от нарязаното свинско върху царевичната паста.

6. Завийте на руло, като започнете от намазания край. С тънкия край приключете затварянето на пакетчето. След като навиете всички тамали по този начин, ги сложете вертикално в уреда за варене на пара, с отворения край нагоре.

7. Задушавайте 15-20 мин., докато царевичната паста се втвърди.

8. Поднесете върху лист маруля с малко намачкано авокадо и салца.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта