Регистрация

Тайландско пилешко с босилек и зеленчуци

Тайландско пилешко с босилек и зеленчуци
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 4502

Пилешки хапки с гъби, грах, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 1 връзка пресен босилек
  • 1 червено чили, нарязано на филийки
  • няколко резена джинджифил
  • 1 малка глава лук, нарязан на филийки
  • 1 морков, нарязан на филийки
  • 15 шушулки снежен грах
  • 1 ч.ч. гъби, нарязан на филийки
  • 200 г пилешки гърди или бутчета, обезкостено и без кожата, нарязано на тънки филийки
  • 1/2 с.л. рибен сос
  • 1/2 с.л. тъмен соев сос
  • 1/2 с.л. захар
  • 1 ч.л. бял пипер
  • 2 с.л. кокосова сметана (или кокосово мляко)

Начин на приготвяне:

1. Запържете като разбърквате чесъна, чилито, джинджифила и лука в олио за около минута.

2. Добавете морковите, гъбите и месото и гответе 3 мин. Добавете 1 с.л. вода.

3. Сложете граха, босилека, рибения сос, соевия сос, пипера и захарта. Гответе 2 мин.

4. Свалете от огъня и поднесете върху ориз или спагети. Украсете с листа пресен босилек.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта