Тайландско пилешко с босилек и зеленчуци
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 4502
Пилешки хапки с гъби, грах, моркови и лук.
Необходими продукти:
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1 връзка пресен босилек
- 1 червено чили, нарязано на филийки
- няколко резена джинджифил
- 1 малка глава лук, нарязан на филийки
- 1 морков, нарязан на филийки
- 15 шушулки снежен грах
- 1 ч.ч. гъби, нарязан на филийки
- 200 г пилешки гърди или бутчета, обезкостено и без кожата, нарязано на тънки филийки
- 1/2 с.л. рибен сос
- 1/2 с.л. тъмен соев сос
- 1/2 с.л. захар
- 1 ч.л. бял пипер
- 2 с.л. кокосова сметана (или кокосово мляко)
Начин на приготвяне:
1. Запържете като разбърквате чесъна, чилито, джинджифила и лука в олио за около минута.
2. Добавете морковите, гъбите и месото и гответе 3 мин. Добавете 1 с.л. вода.
3. Сложете граха, босилека, рибения сос, соевия сос, пипера и захарта. Гответе 2 мин.
4. Свалете от огъня и поднесете върху ориз или спагети. Украсете с листа пресен босилек.
Най-важните съставки
босилек, бял пипер, грах, гъби, джинджифил, захар, лук, моркови, пилешки гърди, рибен сос, сметана, тъмен соев сос, червено чили, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ