Тайландско панирано пилешко с ананас
Сладко пилешко с ананас по тайландски. Панирани пилешки хапки със сос.
Необходими продукти:
- 2 червени сладки чушки
- 450 г ананас от консерва - отцедено количество
- 800 г пилешко филе от гърди
- сол и пипер
- 2 яйца
- брашно (около 100 г)
- 8 с.л. олио
- 250 мл сладък чили сос
- пресен лук за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Разполовете всяка гърда през дебелината, за да станат по-тънки парчета. След това нарежете на лентички, а после тях на кубчета със средна дължина на страната отколо 3 см. Поръсете със сол и пипер, разбъркайте и дръпнете настрана.
2. Чушките почистете и нарежете на ситни кубчета. Ананасът отцедете от сока на консервата и нарежете на парчета с големина 1/2 от тези на пилешкото.
3. Разбийте яйцата в купа, в друга сипете брашното и се въоръжете с търпение и метална тънка щипка за готвене. Овалвайте всяко парче пилешко първо в брашно, след това в разбито яйце и на финала пак в брашно. Редете върху голяма дъска или в голяма тава, за да се застъпват мръвките. В противен случай ще се развали панировката.
4. В тиган с незалепващо покритие сипете 2 с.л. олио. Сгорещете на умерен огън и гответе 1/3 от месцата за по 3 минути от страна. След като приключите с първата порция мръвки, ги извадете в отделна чиния, а тигана забършете с домакинска хартия, за да се махне попадалото брашно, което загаря. Сипете пак 2 с.л. олио и действате с втората част от месото. После забършете и сгответе и последната третина.
5. Забършете пак тигана и добавете 2 с.л. олио. Сгорещете и изсипете чушките. Бъркайте 1 минута, добавете и ананаса и гответе още 2 минути.
6. Върнете хапките в ястието. Залейте с чили соса и размешвайте няколко минути. Оставете да покъкри още 2 минути след това и махнете от котлона.
7. По желание поръсете с нарязан косо пресен лук и сервирайте докато е топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ