Регистрация

Тайландско зелено пилешко къри

Тайландско зелено пилешко къри
Трудно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3693

Люта манджа с пилешко и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пилешки гърди (тънко нарязани)
  • 1 консерва кокосово мляко
  • 1-2 с.л. зелено къри пюре
  • 2 скилидки чесън, нарязан на кубчета (или на филийки)
  • 1 червено тайландско чили
  • 1-2 големи тиквички, нарязани на кубчета
  • 5-6 печурки, нарязани на филийки
  • 1 малка консерва нарязани бамбукови кълнове
  • 2 с.л. рибен сос
  • 3-4 листа кафиров лайм 
  • 5-8 листа босилек
  • 1 ч.ч. жасминов ориз

Начин на приготвяне:


1. Нарежете всички необходими продукти и сложете ориза да се вари (най-добре в 2 ч вода на 1 ч ориз и не сваляйте капака на съда докато оризът не се стане готов - 10-15 мин. в зависимост от вида). 

2. Сложете гъстото кокосово мляко (от горната част на консервата) в уока и добавете зеленото къри пюре. Пържете 2-3 мин. на силен огън.

3. Добавете нарязаното пилешко и задушавайте до готовност (около 4 мин.).

4. Добавете останалото кокосово мляко и оставете да кипне.

5. След това добавете чесъна, тиквичките и гъбите и варете на тих огън 5-10 мин. Добавете бамбуковите кълнове, чилито, рибения сос, листата и малко вода. Увеличете котлона за няколко минути и поднесете върху канапе от жасминов ориз и чаша студена бира.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25-30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта