Регистрация

Тайландска салата Нам сот с месо

Тайландска салата Нам сот с месо
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2972

Тайландска салата със свинско, мента, фъстъци и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г нетлъсто свинско, фино нарязано на кубчета
  • 2 с.л. вода
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. рибен сос
  • ½ ч.л. чили на прах
  • 1 ч.л. фино нарязано прясно чили
  • 2 с.л. лук, фино нарязан на филийки
  • 2 с.л. лук шалот, нарязан на парчета от по 2 см
  • 2 с.л. печени фъстъци
  • 2 с.л. джинджифил, фино нарязан на филийки
  • 1 с.л. листа мента, прясна
  • 2 с.л. кориандър, пресен, нарязан
  • 6 големи листа маруля

За поръсване:

  • печени фъстъци
  • фино нарязан на филийки джинджифил
  • чили на прах или прясно чили
  • мента
  • стръкове кориандър

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджерка, сложете свинското и го покрийте с вода. Варете на умерен огън до омекване.

2. Свалете от огъня и прибавете лимоновия сок, рибения сос, чилито на прах и прясното чили.

3. Разбъркайте хубаво.

4. Когато се охлади, прибавете лука, лука шалот, фъстъците, джинджифила, ментата и листата кориандър.

5. Разбъркайте леко.

6. Поднесете върху листа маруля и поръсете с фъстъци, джинджифил и чили.

7. По желание, украсете със стръкчета кориандър.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта