Сьомга с хрупкава коричка и гарнитура
Сьомга със зехтин, горчица, лук и копър.
Необходими продукти:
- 1 шепа сибирски лук, нарязан (или пресен лук)
- сос винегрет с горчица (10 части зехтин, но не екстра върджин, 2 части дижонска горчица, 1 част сок от лимон или лайм, сол и черен пипер)
- копъров зехтин (оставете 1 шепа много ситно накълцан копър да престои няколко часа в зехтин, който не е екстра върджин)
- 220 г филе от сьомга с кожата (почистете от люспите, отстранете кожата и я запазете)
- черен пълнозърнест малцов хляб, нарязан на филии
Начин на приготвяне:
1. Първо подредете сибирския лук и двата вида гарнитура в чинията.
2. Нарежете кожата на сьомгата на дълги тънки лентички.
3. Нарежете самата сьомга на малки парченца, колкото хапки.
4. Нагрейте малко зехтин или олио за пържене в един тиган.
5. Запържете парченцата сьомга за няколко минути, докато добият леко златист цвят, но не ги препържвайте. Отстранете от огъня и оставете настрана.
6. Опържете кожата на сьомгата докато добие златист цвят, но внимавайте да не я прегорите.
7. Поставете сибирския лук в чинията с двата вида гарнитура.
8. Поставете парченцата сьомга в чиния и ги покрийте с кожата.
9. Сервирайте с хляб.
*Можете да приготвите соса винегрет и копъровия зехтин в малки бутилки. Разклатете ги, преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ