Регистрация

Сьомга с хрупкава коричка и гарнитура

Сьомга с хрупкава коричка и гарнитура
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4774

Сьомга със зехтин, горчица, лук и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 шепа сибирски лук, нарязан (или пресен лук)
  • сос винегрет с горчица (10 части зехтин, но не екстра върджин, 2 части дижонска горчица, 1 част сок от лимон или лайм, сол и черен пипер)
  • копъров зехтин (оставете 1 шепа много ситно накълцан копър да престои няколко часа в зехтин, който не е екстра върджин)
  • 220 г филе от сьомга с кожата (почистете от люспите, отстранете кожата и я запазете)
  • черен пълнозърнест малцов хляб, нарязан на филии

Начин на приготвяне:

1. Първо подредете сибирския лук и двата вида гарнитура в чинията.

2. Нарежете кожата на сьомгата на дълги тънки лентички.

3. Нарежете самата сьомга на малки парченца, колкото хапки.

4. Нагрейте малко зехтин или олио за пържене в един тиган.

5. Запържете парченцата сьомга за няколко минути, докато добият леко златист цвят, но не ги препържвайте. Отстранете от огъня и оставете настрана.

6. Опържете кожата на сьомгата докато добие златист цвят, но внимавайте да не я прегорите.

7. Поставете сибирския лук в чинията с двата вида гарнитура.

8. Поставете парченцата сьомга в чиния и ги покрийте с кожата.

9. Сервирайте с хляб.

*Можете да приготвите соса винегрет и копъровия зехтин в малки бутилки. Разклатете ги, преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта