Регистрация

Сьомга с лимон и пипер

Сьомга с лимон и пипер
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2730

Печена сьомга в млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г филе от сьомга
  • 1 яйце
  • 1 чаша хлебни трохи
  • 1 лимон
  • 1 връзка аспержи
  • 1 с.л. пикантна подправка (или черен пипер)
  • 1 чаша обикновено кисело мляко (или извара)

Начин на приготвяне:

1. Махнете кожата на сьомгата и я нарежете на кубчета. Изстискайте лимонов сок над нея и я покрийте с пипер или пикантна подправка.

2. Разбийте яйцето в купа.

3. Напълнете друга купа с хлебни трохи.

4. Потопете сьомгата в яйцето, после оваляйте в трохите. Поръсете аспержите с пипер или пикантна подправка и сложете на същия тиган или тава със сьомгата.

5. Печете 10-15 минути.

6. Междувременно сложете пипер в извара или кисело мляко и оставете да се охлади.

7. Когато сьомгата е готова, поръсете с киселото мляко и изварата. Добър апетит.

 

Източник: opensourcefood

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта