Сьомга в бира с чесън и масло
Печена сьомга в бирен сос на фурна.
Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 2 филета сьомга - около 300-400 г общо
- 2 щипки сол
- 1 ч.л. чесън на гранули или на прах
- 1 глава шалот или 1/2 глава червен лук
- 2 ч.л. кафява захар
- 20 г масло
- 250 мл бира
Начин на приготвяне:
1. Намажете със зехтина малка тавичка и положете в нея сьомгата. Ако е с кожа, то сложете с кожата надолу.
2. Поръсете със сол и чесън на прах. Нарежете лука на шайби, разделете на отделни кръгчета и положете върху филетата. Отгоре поръсете кафявата захар.
3. Нарежете маслото на тънки слайсове и сложете за финал върху рибата.
4. Сипете бирата встрани в тавата без да заливате директно сьомгата и пъхнете тавичката в предварително загрята на 230 градуса фурна.
5. След 12-15 минути извадете и прехвърлете рибата в индивидуални порции. Не заливайте със соса от готвенето - той вече си е свършил работата.
6. Поднесете топла с гарнитура по желание.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ