Регистрация

Сьомга в бира с чесън и масло

Сьомга в бира с чесън и масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 691

Печена сьомга в бирен сос на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 филета сьомга - около 300-400 г общо
  • 2 щипки сол
  • 1 ч.л. чесън на гранули или на прах
  • 1 глава шалот или 1/2 глава червен лук
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 20 г масло
  • 250 мл бира

Начин на приготвяне:

1. Намажете със зехтина малка тавичка и положете в нея сьомгата. Ако е с кожа, то сложете с кожата надолу.

2. Поръсете със сол и чесън на прах. Нарежете лука на шайби, разделете на отделни кръгчета и положете върху филетата. Отгоре поръсете кафявата захар.

3. Нарежете маслото на тънки слайсове и сложете за финал върху рибата.

4. Сипете бирата встрани в тавата без да заливате директно сьомгата и пъхнете тавичката в предварително загрята на 230 градуса фурна.

5. След 12-15 минути извадете и прехвърлете рибата в индивидуални порции. Не заливайте със соса от готвенето - той вече си е свършил работата.

6. Поднесете топла с гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта