Съвършеният домашен хот-дог
Печени кренвирши в бекон с плънка от чедър.
Домашното барбекю може да се превърне и в истински празник, стига да съумеете да го направите така. Ако нямате барбекю или не ви се пали скарата, защото вълчите условия навън може да доведат глутницата в двора ви, то гответе спокойно същата рецепта и на наребрен тиган. Хитрата идея на креативните кулинари от канала Tasty не може да бъде пренебрегната, защото това е уникален начин да създадете идеалния семеен сандвич или хот-дог, а защо не да направите и достойно мезе за компанията или близките.
Вземете си 8 големи люти чушлета или 4 средни по размер сладки чушки, ако не желаете така силна пикантност. След това отрежете капачетата и дъната и почистете семките, без да разваляте цялостта на тръбичките. Във видеото ще разберете как точно се прави. Следва в купа да поставите бучка крем сирене и да добавите рендосано сирене чедър, кашкавал, пармезан, гауда или друго жълто сирене по ваш вкус. Добавете и подправки - чесън на прах, може малко горчица, черен пипер, кимион - каквото желаете. След това разбъркайте хубаво сместа и я приберете в хладилник.
Вземете си 4 кренвирша и ги разполовете по дължина, без да отрязвате напълно двете половини. После във всеки от тях вкарайте от сместа и прехлупете, за да се получи пълнен кренвирш. Следва да нанижете чушките върху кренвиршите. Така ще ги задържат затворени. Пълното запечатване на колбаса става като го увиете в по 2 ленти бекн всяко кренвиршче. Все пак застопорете с клечки за зъби. А после изпечете където ви е най-удобно.
Накрая можете да сервирате директно или да приберете в продълговата питка за хот-дог като добавите сосове и зеленчуци по ваше желание. А - не забравяйте да извадите клечките, защото никой не би искал да се храни с печена дървесина при такова вкусно ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ