Супа с пилешки дробчета и фиде
Пилешка супа с два вида месо и пържени дробчета.
Необходими продукти:
- 150 грама пушено или варено пилешко филе
- 200 грама пилешки дробчета
- 3 сухи пилешки бульона
- 1,3 литра вода
- 100 грама фиде
- 1-2 с.л. растително масло
- пипер и други подправки н вкус
- глезорийки за гарниране - сметана, наситнен магданоз, крутони и др.
Начин на приготвяне:
1. Измийте пилешките дробчета и ги нарежете на малки хапки.
2. Загрейте хубаво растителната мазнина в тиган и запържете в нея дробчетата.
3. Нарежете пилешкото филе на кубчета, кипнете водата и разтворете в нея сухите бульончета.
4. Добавете дробчетата и филето, оставете да се варят на умерен огън за 10 минути, след това добавете фидето и гответе според препоръките на опаковката. На изключен котлон опитайте дали пилешката чорба има нужда от още подправки и ако нещо й липсва, го добавете.
5. Поднесете супата гарнирана с глезорийки по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ