Супа от коприва с ориз и застройка
Чорба от коприва със застройка и пресен лук.
Копривена супа в два варианта - постен и със застройка от яйце и кисело мляко показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Ястието е пролетно, леко, нискокалорично и полезно, а и се прави доста лесно.
Първо се нарязват зелен лук и моркови и се запържват в тиган. Към тях се добавят нарязани белени домати от консерва - само месестата част засега и после се вкарва в тенджерата и измитата прясна коприва. Залива се с топла вода, течността от консервата домати и се подправя със сол и девисил.
Оставя се да покъкри докато се измият зрънцата на една кафена чаша ориз. Когато и те влязат в ястието, се превръщат в мерило за неговата готовност. По желание можете да сервирате така или да разбиете едно яйце с 4 с.л. кисело мляко, да темперирате сместа с бульона и да налеете на тънка струйка в супата. Как точно се прави - гледайте във видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ