Спаначена салата с цвекло и пъдпъдъчи яйца
Салата с печено цвекло, пресни листенца спанак и пъдпъдъчи яйца на тиган.
Полезната за духа и тялото влогърка Беатрис ни посреща отново в своята кухня, за да представи една бърза салата с белтъчини за трениращи и оформящи фигурата си хора, които не биха се отказаи от вкусната храна. Предястието е подходящо за заети домакини или за всички онези, които са решили, че неминуемо трябва да свалят някое и друго килце преди времето да ни е принудило да извадим късите панталонки и прилепналите потничета. Салатата се прави с малко продукти, които са полезни и нискокалорични и даряват тялото с незаменими вещества.
От магазина трябва да си купим кутия пъдпъдъчи яйца, вакуумирано варено червено цвекло, 1 лимон, пликче пресни листенца спанак (най-добре бейби), няколко стръка пресен лук и да се заредим със студено пресован зехтин и сол, ако случайно си нямаме. После загряваме сух тиган на средна температура и чукваме в него няколко от пъдпъдъчите яйца. Докато те се пекат, нарязваме 1-2 глави от цвеклото на кръгчета и ги редим на дъното на чиния. Отгоре слагаме листенца спанак (Водещата не ги мие, но ние от kulinarno.bg препоръчваме да ги изсипете в гевгир и да ги минете през течаща вода. Още по-хубаво ще направите, ако ги накиснете предварително в 1 литър вода, в който е разтворена лъжичка сода бикарбонат. Това обаче удължава времето за готвене, но пък ще премахне стабилна част от нитратите, ако има такива.). Посръсваме с пресен лук, подреждаме печените яйчица и смесваме лимоновия сок със зехтина и сол на вкус, за да залеем салатата с апетитен дресинг. Това е всичко - бързо, лесно и полезно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ