Спагети с шунка и доматен сос
Побългарени спагети с колбас и доматен сос.
Бързи и лесни спагети, които не спазват италианските златни правила за правенето на паста, но пък са добро, евтино и ценящо времето решение за основно нахранване на няколко гърла, се готвят в Кухнята на Звездев. Това не е италианска паста, а българско правене на спагети - с чубрица вместо босилек, варене в сравнително малко вода и прекалено течна запръжка, която на финала не се готви заедно с тестеното изделие в общ съд. Но пък си стават вкусни, дори и за по-претенциозни езици.
В тиган с олио се запържва лука за половин минута. Добавя се наситнен колбас - шунка или бекон, както и наситнени моркови. Готви се няколко минути, залива се с консерва домати и се оставя да къкри 15 минути под капак. След това се подправя със сол и чубрица. През това време се кипва водата за спагетите. Щом заври, се подправя с 1 с.л. сол и после се пуска пастата в нея. Вари се според описанието на опаковката.
На финала спагетите се разпределят в порции и се заливат със запръжката. Поръсват се с рендосан кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ