Спагети с гъби, бекон и домати
Гъби с бекон в топлата прегръдка на паста и сметана.
Необходими продукти:
- 1 с. л. зехтин
- 2 скилидки чесън, пресован
- 4 резена бекон, нарязани на кубчета от по 2 см.
- 7-8 гъбки, нарязани на ивички
- 1 консерва домати, пасирани
- 30 мл пълномаслена сметана
- морска сол и черен пипер на вкус
- няколко капки сос табаско
- спагети
Начин на приготвяне:
1. Пригответе всички съставки. Запържете чесъна в зехтина в голям тиган на слаб котлон за 2 минути.
2. Прибавете гъбите и запържете 3-4 минути, след което добавете бекона и пържете до готовност (отцедете излишната мазнина).
3. Добадете доматите, подправките, табаското и оставете да къкри 20 минути, като разбърквате от време на време.
4. Междувременно сварете спагетите (или любимата си паста).
5. Добавете сметаната към соса за спагетите и оставете да се затопли.
6. Сервирайте със спагетите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ