Регистрация

Спагети с гъби, бекон и домати

Спагети с гъби, бекон и домати
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4111

Гъби с бекон в топлата прегръдка на паста и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 4 резена бекон, нарязани на кубчета от по 2 см.
  • 7-8 гъбки, нарязани на ивички
  • 1 консерва домати, пасирани
  • 30 мл пълномаслена сметана
  • морска сол и черен пипер на вкус
  • няколко капки сос табаско
  • спагети

Начин на приготвяне:

1. Пригответе всички съставки. Запържете чесъна в зехтина в голям тиган на слаб котлон за 2 минути.

2. Прибавете гъбите и запържете 3-4 минути, след което добавете бекона и пържете до готовност (отцедете излишната мазнина).

3. Добадете доматите, подправките, табаското и оставете да къкри 20 минути, като разбърквате от време на време.

4. Междувременно сварете спагетите (или любимата си паста).

5. Добавете сметаната към соса за спагетите и оставете да се затопли.

6. Сервирайте със спагетите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
ммм вкусна класика

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта