Спагети със сос от пилешки дробчета
Папарделе със сос пате и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 05.07.2018
Прясна паста с пилешки дрбчета готвят Лора и Стоян като представят сос пате или пастет от пилешки дробчета с червено вино, масло и мащерка. Получават се спагети със странен цвят, които се освежават с пресни зеленчуци.
Лук шалот и чесън се запържват в олио. Добавят се дробчетата, готвят се 2 минути, обръщат се и се поръсват с наситнена прясна мащерка. Готвят се още минута, налива се червено десертно вино, овкусява се със сол и пипер, къкри 60-тина секунди и на финала се добавя студено масло и се пасира. Така сос пате е готов.
Пастата се сварява в подсолена вода в съотношение 100 г тестено изделие на литър вода. Отцежда се и се прехвърля в тигана със соса. Разбърква се, добавят се наситнени белени пресни домати и див лук. Разпределя се в порции, по желание се поръсва с рендосано жълто сирене, още домати и див лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ